Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w chrupiącej ostro- słodkiej panierce i aromatyczna miodowo - rozmarynowa salsa

Krewetki w chrupiącej ostro- słodkiej panierce i aromatyczna miodowo - rozmarynowa salsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 53

Dodano:

Odsłon: 81

Krewetki na chrupiącą z salsą z warzyw

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warto dodać :
    - sok z cytryny
    - świeży szczypiorek
    1. Krewetki oczyszczamy i panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku, na koniec w bułce tartej wraz z cukrem i chilli w proszku.
    2. W międzyczasie przygotowujemy salsę - wszystkie warzywa kroimy na drobną kostkę i dodajemy łyżkę miodu i pół małej łyżeczki rozmarynu.
    3. Krewetki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju , z każdej strony po 2-3 minuty.
    4. Salsę podgrzewamy w garnuszku aż do całkowitego rozpuszczenia się miodu ( ok. 2-3 minuty)
    I podajemy.....

    Smacznego :)

    P.S. Dla fanów koziego sera - w tej samej panierce możemy obtoczyć kozi ser i w ten sam sposób usmażyć go na patelni - do smażenia najlepiej nadaje się ser twardy , lub taki ze skórką po boku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń