Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w cieście piwnym.

Krewetki w cieście piwnym.

Autor: olina102

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 337

Dodano: 20.05.2012

Odsłon: 8133

Krewetki inaczej.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przelewam wrzątkiem krewetki, odcedzam. Podgrzewam w głębokiej patelni olej.

  2. Robię ciasto z mąki, piwa, proszku do pieczenia i przypraw. Jak naleśnikowe, trochę gęstsze by nie spływało z krewetek. Przyprawiam na ostro, nie żałuję papryki i pieprzu cayenne.

  3. Maczam krewetki w cieście trzymając je za ogonek. Gdy się przyrumienią obracam. Wyjmuję na ręczniki papierowe. Podaję z ćwiartkami cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pezetuk 21 maja 2012 Bardzo fajny pomysł na krewetki :) Ja w cieście podobnym do Twojego serwuję wiele rzeczy, choćby pieczarki i wszyscy się tym zajadają :) Nie zwracaj uwagi na krytykanckie opinie :) Każdy ma swój gust i smak, a najważniejsze nie bać się eksperymentów bo inaczej wystarczyłaby tradycyjna Książka kucharska :) Twoje krewetki trafiają do ulubionych :) Pozdrowki :)

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 20 maja 2012 Daruj sobie. Jedz jak chcesz i pozwól to robić innym.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

atka24 20 maja 2012 Szkoda krewetek. Do owocow morza tylko biale wino .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń