Do góry

Przekąski Przepis na:

krewetki w salsie

krewetki w salsie

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7294

Dodano:

Odsłon: 2225

dla odmiany :)

Składniki

  • 16 dużych surowych krewetek
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta papryki
  • salsa:
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 zielone cebulki ze szczypiorem
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 gałązki mięty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • Sałata do dekoracji
  • 1/2 bagietki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. krewetki obrać, umyć i dać do miseczki. Do miseczki z krewetkami przecisnąć czosnek, wycisnąć sok z cytryny, dodać olej i szczyptę papryki, dobrze wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki.

  2. paprykę, cebulkę, mięte pokroić drobniuteńko przełożyć do miseczki dodać cukier, ocet winny, oliwę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Odstawić, żeby się przegryzło w tym czasie rozgrzać patelnię. Na patyczki do szaszłyków nabijać krewetki. Smażyć 2-3 minuty z obu stron. Na talerzu położyć liść sałaty na nim 3 kromeczki bagietki, na bagietce położyć patyczek z krewetkami a obok ułożyć salsę. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń