Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w sosie czosnkowo-pietruszkowym

Krewetki w sosie czosnkowo-pietruszkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 275

Dodano:

Odsłon: 6218

Szybkie danie na ciepło.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na maśle przesmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną pietruszkę i papryczkę chili. Dolać słodką śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Sos gotować chwilę na wolnym ogniu, mieszając. Dodać białe wino i jeszcze chwilę gotować, aż nieco zgęstnieje. Do tak powstałej bazy dodać obrane krewetki na ok. 3 minuty - zdjąć z ognia, gdy będą różowe. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami z masłem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Magda_lena 20 listopada 2012 Warto spróbować..... krewetki są pyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 18 listopada 2012 doskonaly przepis,robie bardzo podobnie(dodaje sok z cytryny)wszystkim bardzo smakuje :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń