Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w sosie majonezowo-ketchupowym

Krewetki w sosie majonezowo-ketchupowym

Autor: jaskolka126

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 36

Dodano: 18.06.2011

Odsłon: 4360

Pyszne!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki podsmażamy na ok. łyżce oliwy (ok.3 min) lub gotujemy we wrzącej wodzie (3 min).

  2. W miseczce mieszamy majonez z ketchupem, winem, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku.

  3. Ugotowane/usmażone krewetki dodajemy do sosu, mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.

  4. Przekładamy do salaterki/ kieliszka. Dekorujemy. Podajemy z kromką ciabatty bądź bagietki. Możemy podczas jedzenia skropić odrobiną cytryny.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 05 lipca 2011 Ja zawsze smaze!
U ciebie pieknie to jest podane!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jaskolka126 19 czerwca 2011 Kuchcik2 ja dostałam dokładnie taki przepis od znajomego, bo mi zasmokawała ta przystawka u niego.Więc taki stosuję i nic w nim nie zmieniałam. Możliwe, że zmodyfikował go trochę, ale mi smakuje w takiej wersji bardzo.

A dziewczyny Wam dzięki za miłe komenty :) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 18 czerwca 2011 Mrożone krewetki koktajlowe kupowane w sklepach są różowe, czyli ugotowane. Należy je rozmrażać na sitku, żeby woda z mrożenia odciekła. Sos robimy tak jak piszesz, ale należy go zaostrzyć łyżeczką soso Worcester i kilkoma kroplami Tabasco. Miodzio. Ale nie smażyć ani nie gotować!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń