Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki w sosie pomidorowym z fetą

Przepis dnia 2017-02-25
Krewetki w sosie pomidorowym z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 423 Ocena: 8062

Dodano:

Odsłon: 2266

Krewetki w sosie pomidorowym z fetą

Składniki

  • 10 średnich krewetek
  • 50 g sera feta
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
1-2 os. 15 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Do tego przepisu użyłam krewetek już obranych, mrożonych. Rozmrażamy je w letniej wodzie, osuszamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy 2 minuty na średnim ogniu. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy całość 5 minut. Do całości dorzucamy krewetki, dusimy je około 5 minut, w połowie duszenia odwracamy je. Zawartość patelni posypujemy natką i rozkruszoną fetą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń