Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki z fasolka

Krewetki z fasolka

Autor: milia34

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 89

Dodano: 11.04.2013

Odsłon: 1096

Danie w 30min

Składniki

  • 450g krewetek,moga byc mrozone (rozowe)
  • 2 puszki fasolki bialej
  • 2 zabki czosnku
  • 2 lyzki oliwy
  • 1 lyzeczka pokrojonej drobniutko papryczki chili
  • 1/4 szkl bialego wina u mnie chardonnay
  • 1 puszka pomidorow pokrojonych w sosie wlasnym
  • 1lyzka oregano i bazyli oraz przecieru pomidorowego
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki wylozyc na sucha patelenie i odparowac wode ,opruszyc sola i pieprzem.Wlac oliwe,dodac papryczke i czosnek porojony w cieniutkie plasterki,smazyc okolo 1,5 minuty.Pilnowac aby czosnek i papryczka sie zbytnio nie przypiekly.Dolac wino i dusic okolo 1 min az wina polowe ubedzie.Doprawic sola i pieprzem.

  2. Calosc przelozyc do miseczki,na patelnie wylozyc fasole z puszki,jesdna puszka fasoli razem z sosem z drugiej odlac sos.Doprawic sola i pieprzem gotowac pol minuty.Nastepnie dodoac pomidory z puszki i przecier pomidorowy oraz bazylie i oregano.Pogotowac okolo 1,5 minuty ,widelcem rozgniesc czesc fasoli aby zagescic nieco sos.

  3. Dolozyc krewetki do sosu wymieszac i podgrzewac jeszcze 1 minute.Podawac z pieczywem.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń