Dania główne Przepis na:
Krewetki z ryżem


Składniki
- krewetki tygrysie 8-10 szt
- olej
- cebula 1/2 szt
- czosnek 2 ząbki
- przecier pomidorowy
- papryka w proszku
- suszone pomidory
- sól
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
1. cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na łyżce oleju, dodać pomidory, paprykę w proszku, suszone pomidory i sól, podlać 1/2 szkl wody, gotować na małym ogniu ok 20 min,
2. dodać rozmrożone, opłukane krewetki, gotować razem ok 5 min, doprawić finalnie, można dodać świeżej, posiekanej natki pietruszki, podawać z ryżem,
smacznego
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 28 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Krewetki biorę bez pytania :) Co co nie jedli, niech żałują ;D0 Kto głosował? | Odpowiedz