Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nawet zatwardziali przeciwnicy krewetek polubią je w tym aromatycznym sosiku
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Wlewamy olej na patelnię,dodajemy szalotkę,czosnek wygnieciony,imbir utarty,przyprawy w proszku wszystkie i lekko podsmażamy,dodajemy krewetki i smażymy ok 3 min z każdej strony,wyciskamy sok z cytryny i podlewamy nim krewetki,dusimy jeszcze 3 min .solimy.
Robimy majonez z czosnkiem,ale nie jest to konieczne ponieważ sos spod krewetek jest pyszny wycierany z talerza bagietkę:)