Do góry

Przekąski Przepis na:

krewetkowe tosty

Przepis dnia 2010-08-20
krewetkowe tosty

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1667

Dodano:

Odsłon: 13226

Świetna przystawka np. na przyjęcia

Składniki

  • szklanka krewetek
  • 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • łyżka natki pietruszki
  • łyżeczka startego imbiru
  • łyżka sosu sojowego
  • białko z jednego jajka
  • 10 krewetek do przybrania
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki, dymkę, imbir, sos sojowy i czosnkowy oraz białko zmiksować w blenderze na gładką masę.

  2. Kromki chleba opiec na złoto. Na każdą grzankę nałożyć pastę na wierzch położyć całą krewetkę i zapiec w piekarniku przez 5-7 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia90 19 lutego 2013 Uwielbiam krewetki są pyszne, ale wydaje mi się że imbir może zabić smak krewetek. I czy krewetka na wierzchu są bez żadnych przypraw?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 17 lutego 2011 Szkoda, że pasta nie przypadła Ci do gustu, może następnym razem użyj mniej imbiru albo poprostu go pomiń.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vespula 17 lutego 2011 Mam mieszane uczucia. Po zapieczeniu pasta wyglądała dość niezręcznie...Smak dla mnie za mocno imbirowy, za mało krewetkowy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Homer 20 sierpnia 2010 Niezły aperitif... przygotuje na kolejne posiedzenie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 15 sierpnia 2010 Wyglądają naprawdę reprezentacyjnie, myślę że są hitem wśród gości!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń