Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokieciki z ketchupem z czerwonej porzeczki

Krokieciki z ketchupem z czerwonej porzeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 136

Dodano:

Odsłon: 2997

Obiadek dla niejadków - czyli krokieciki z warzywami i ketchup z owoców

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, wody gazowanej,jajek, mleka i oleju usmażyc placki naleśnikowe. Na każdy z placków nakładac trochę startego sera żółtego, na to pół cienkie parówki, łyżeczkę kukurydzy konserwowej, posypujemy szczypiorkiem i całośc polewamy ketchupem. Zwijamy jak krokiety, maczamy w cieście naleśnikowym, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

  2. Porzeczki umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, włożyć do rondla, zasypać cukrem, dodać ocet i przyprawy i smażyć 20-25 min. Usmażone krokiety podawac z takim ketchupem. Gorący, można również nakładac do słoików, aby miec na później:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 31 stycznia 2012 Świetnie,najbardziej podoba mi się ten sos z porzeczki,chowam do "ulubionych"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń