Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety chlebowe z serem i szynką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Z kromek chleba tostowego starannie odkrój skórki. Wałkiem do ciasta delikatnie rozwałkuj każda kromkę.
Rób to ostrożnie, żeby nie porozrywać miąższu. Na każdej kromce połóż po plasterku sera i szynki, lekko przyciśnij. Zwiń ruloniki.
Jajka roztrzep. Chlebowe ruloniki obtaczaj szybko w jajkach i tartej bułce. Wkładaj na rozgrzany olej, smaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Gotowe układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć tłuszcz.Źródło: Chwila dla Ciebie