Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z parówkami i pieczarkami
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Składniki ciasta połączyć i zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gdyby było zbyt gęste dodać wody. Usmażyć naleśniki.
Przygotować farsz: na rozgrzany tłuszcz zarumienić drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w drobną kostkę pieczarki i razem dusić jeszcze przez kilka minut dodać przecier i sól i pieprz. Parówki ugotować obrać z plastikowej osłonki. Na naleśniku rozsmarować farsz pieczarkowy, ułożyć kawałki parówki, zwijać w krokieciki. Przed podaniem obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć rumieniąc z obu stron. Podawać z czerwonym barszczykiem.