Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników ciasta francuskiego i faeszu z kiszonej kapusty z grzybami
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 167
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 41
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1509
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 167
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 41
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1509
Składniki
Pokrojone pieczarki dusimy na oleju z solą i pieprzem,odstawiamy.Jeżeli robim z leśnymi grzybami gotujemy je,odcedzamy i drobno siekamy.
Wyjmujemy ciasto,żeby się odmroziło.
Kapustę wypłukać na sitku,posiekać.Włożyć do garnka,wlać 2-3 łyżki oleju,startą marchewkę,listki laurowe,posolić i popieprzyć(sporo pieprzu),dodać pieczarki i dusić na małym ogniu 1-1,5 godz. podlewając co jakiś czas wodą.
Kiedy farsz przestygnie,kroję ciasto na 8 prostokątów i zawijam w nie farsz,Można formować dowolne kształty-pierożki,trójkąty,rulony,itp.
Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni i piekę ok. 30-40 min.,aż będą rumiane.