Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety kartoflane z kiełbasą"
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20936
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20936
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 20 minut w posolonym wrzątku. Odcedź je i jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Kiełbasę potnij w drobną kosteczkę.
jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupki, posiekaj, wymieszaj ze szczypiorkiem oraz śmietaną. Farsz przypraw solą i pieprzem. Masę ziemniaczaną wystudź, potem wymieszaj z obiema mąkami oraz pozostałym jajkiem. Posól, wymieszaj.
Z masy uformuj małe placuszki. Na każdy nałóż porcję farszu. Zlep, formując kulki. Obtocz je w bułce tartej.
Porcjami wkładaj na mocno rozgrzany olej. Smaż na rumiano (w sumie 15 minut) ze wszystkich stron. Dobrze osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.Źródło: Naj