Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety tostowe z kapustą i grzybami

Krokiety tostowe z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1838 Ocena: 42221

Dodano:

Odsłon: 6824

Krokiety na szybko, bez smażenia naleśników.

Składniki

  • 1 chleb tostowy
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 2 liście laurowe
  • 200 g świeżych grzybów leśnych
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę obgotowujemy do miękkości z dodatkiem listka laurowego, odcedzamy i studzimy.

    Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę i razem z posiekaną cebulą, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Mieszamy z kapustą, do smaku sola i pieprzem.

    Z chleba tostowego odkrawamy skórki, kromki rozwałkowujemy. Na każdą kromkę wykładamy farsz, zawijamy krokiety, obtaczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej.

    Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marusia26 19 października 2017 Acha, czyli trzeba uważać na chlebek po rozwałkowaniu. Szkoda, że go nie pokazałeś jak wygląda po. Takie zdjęcia poglądowe są jak znalazł dla mniej kumatych - jak ja. :D Ale popieram @ izek Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izek 18 października 2017 Przepis zbawienie! Bo nie trzeba smażyć najpierw naleśników, a potem dopiero zwijać i smażyć krokiety :D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 października 2017 Z chlebkiem trzeba, jak z jajkiem, bo delikatny skurczybyk hehe, ale fajne rzeczy później wychodzą :D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń