Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na świąteczną przekąskę ;-)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 118
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 118
Składniki
Mrożony szpinak lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Do szpianku dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażym do momentu zeszklenia się cebuli.
Do podsmażonego szpinaku i cebuli dodajemy sproszkowany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem. Do szpinakowej masy dodajemy pokrojone w drobną kostkę ugotowane jajka i starty na drobnych oczkach żółty ser.
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowany farsz nakładamy na każdy naleśnik, rozsmarowujemy po całym placku i zwijamy w krokiety tak jak na zdjęciach poniżej.
Zwijamy.
Zwinięte naleśniki z nadzieniem obmaczamy w mleku.
A następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoto-brązowy kolor.
I z drugiej strony.
Gotowe krokiety przekładamy na talerz i od razu podajemy. Smacznego !!!