Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne krokiety z grzybami i kapustą.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35855
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 133
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35855
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 133
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
Do miski wsypać mąkę, wbić jajko i dolać mleko. Mieszać mikserem na wolnych obrotach przez 1 minutę, następnie zwiększyć obroty i miksować jeszcze ok 3 minuty. Jeżeli ciasto wydaje się za rzadkie dosypać 2 łyżki maki i miksować. Rozgrzać patelnię, nalewać chochelką ciasto i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor
Suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na bok. Pieczarki obrać i zmielić w maszynce o grubych oczkach razem z odciśniętymi grzybami leśnymi. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Grzyby podsuszyć na patelni bez tłuszczu, aż woda wyparuje następnie doprawić solą i pieprzem, ewentualnie dolać odrobinę oleju. Kapustę kiszoną siekać drobno nożem lub przepuścić przez maszynkę, następnie gotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną kapustę mieszać z grzybami i cebulą, można doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na każdy usmażony naleśnik nałożyć dwie łyżeczki farszu i zawijać jak gołąbki. Każdego krokieta obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Smacznego!