Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety z jajek, ziemniaków i sera żółtego"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 70
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 70
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Składniki
Sześć jajek ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź, obierz. Ziemniaki oczyść, ugotuj w mundurkach, z solą, do miękkości. Odcedź, ostudź i obierz.
Ziemniaki zetrzyj do miski razem z żółtym serem. Dodaj pokrojone w kosteczkę jajka oraz umyte i posiekane listki natki. Wbij 2 surowe jajka, wsyp tyle bułki tartej, by powstała zwarta masa. Dopraw ją gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem do smaku.
Z ciasta uformuj małe krokiety. Wkładaj je na rozgrzany olej (1-2 łyżki) i smaż ze wszystkich stron na złoto. Wyjmij krokiety na papierowy ręcznik kuchenny, by osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Boczek pokrój w cienkie plasterki. Owijaj krokiety i układaj na wyłożonej pergaminem blasze. Zapiekaj około 10 minut w temp. 200 st.
Czas ok. 60 min; porcja - 500 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety