Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 3101

pyszne i chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki

  • Ciasto na naleśniki:
  • 2 szkl mąki
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju
  • Szczypta soli
  • Farsz:
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 0,7 kg pieczarek
  • Sól, pieprz
  • Panierka:
  • Jajko, bułka tarta
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę odsączyć i usmażyć. Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki i usmażyć.
    Usmażone pieczarki posiekać i połączyć z kapustą, doprawić solą i pieprzem.
    Wszystkie składniki na ciasto na naleśniki wymieszać za pomocą miksera, następnie usmażyć cienkie naleśniki
    Gotowy farsz nakładać na naleśniki, zwinąć, obtoczyć w jajku następnie w bułce i smażyć z każdej strony na złoty kolor. 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 maja Duży kubek barszczu plus ten talerzyk z zawartością i można żyć :) Pyszne jedzonko :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 28 maja Pyyyyszna klasyka :-)) super. Kocham krokiety, a szczegolnie z pieczarkami. Oj, chyba nici z mojej diety :-(( Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń