Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne krokiety z farszem z kapusty kiszonej, prawdziwków mrożonych i skwarek z boczku.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 65
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 65
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Wykonanie farszu: Kiszoną kapustę lekko odciskamy z soku, wkładamy do garnczka, zalewamy szklanką wody i gotujemy. Podczas gotowania dodajemy odmrożone prawdziwki, przyprawy, skwarki z boczku i gotujemy 1 godzinę, do miękkości kapusty i grzybków. Ugotowaną kapustę z grzybami i skwarkami studzimy i ostudzoną mielimy.
Wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut żeby odpoczęło, i po tym czasie smażymy placki.
Wykonanie krokietów: Na rozłożony placek nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy robiąc krokiety.
Zrobione krokiety podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!