Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z mięsem.

Krokiety z mięsem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2384

Dodano:

Odsłon: 6738

Krokiety z barszczem czerwonym to idealne połączenie.

Składniki

  • w I etapie
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. NALEŚNIKI CIASTO:
    -mąka pszenna - 2 szklanki
    -mleko - 2 szklanki
    -woda - 2 szklanki
    -jajka - 4 szt
    -sól - 1 łyżeczka

    FARSZ:
    -łopatka mielona - 1 kg
    -czosnek - 3 ząbki
    -cebula - 1 szt
    -jajko - 2 szt
    -bułka tarta - 6 łyżek
    -sól, pieprz, papryka mielona ostra

    PANIERKA:
    -jajko
    -bułka tarta

  2. Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować, aby nie było grudek. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, na margarynie z obu stron. Naleśniki powinny być cienkie.

  3. Farsz: czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Dodać mięso i smażyć przez ok 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
    Gdy lekko przestygnie dodać jajka i bułkę tartą, dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

  4. Na każdego naleśnika nałożyć porcję farszu. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć naleśnik w rulon.

  5. Gotowe krokiety panierować w jajku i bułce tartej.
    Smażyć na oleju z obu stron.
    Krokiety można podawać tradycyjnie z czerwonym barszczem lub sosem pieczarkowym.
    SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń