Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z miesem w ciescie francuskim.

Krokiety z miesem w ciescie francuskim.

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 2427

Dodano:

Odsłon: 4690

Bardzo smaczne i pozywne, smakuje wspaniale z filizanka barszczyku czerwonego. na cieplo lub na zimno.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso gotujemy lub dusimy. naturalnie lepsze bedzie duszone z dodatkiem czosnku i cebuli. Mozna dodatkowo przesmazyc, aby sie troszke z wierzchu skarmelizowalo dla uzyskania lepszego smaku. Studzimy.
    Kapuste takze gotujemy i studzimy.
    Cebulke drobno kroimy, z dodatkiem oleju i Kucharka smazymy na patelni. Odstawiamy do przestygniecia.

    Mieso wraz z kapusta przepuszczamy przez maszynke do mielenia.
    Do farszu dodajemy cebulke, przyprawy i dokladnie mieszamy.

  2. Na wczesniej rozmrozone platy ciasta kladziemy po lyzce farszu.

  3. Formujemy koperty z ciastem w srodku, ktore dodatkowo smarujemy pedzelkiem roztrzepanym zotkiem z jajka.

  4. Blache smarujemy olejem i pieczemy krokieciki w temp. 200 st.C okolo 45 minut. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń