Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety z serem i pieczarkami

Krokiety z serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 842

Dodano:

Odsłon: 8100

Proste i pyszne krokiety.

Składniki

  • Na naleśniki:
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 ml wody
  • 400 ml mleka
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • 1 jajko
  • ---
  • Na farsz:
  • 500 g pieczarek
  • 250 g sera żółtego
  • 2 jajka
  • 50 g margaryny
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Naleśniki:

    1. Jajko roztrzepać z solą, dodać mleko, wodę i ciągle mieszając dodawać stopniowo mąkę. Mieszać do momentu, aż znikną grudki.

    2. Na patelnie wylać olej i rozgrzać go a następnie zlać na spodeczek. Patelnię smarować rozgrzanym olejem (ja używam do tego pędzelka) i smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki odkładać jeden na drugim dzięki czemu staną się jeszcze bardziej elastyczne.

  2. Farsz:

    1. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie wrzucić na patelnię lub do rondla na rozgrzaną wcześniej margarynę, doprawić nieco solą i podgrzewać aż woda odparuje.

    2. Ser ścieramy na tej samej tarce i dodajemy do "odparowanych" pieczarek, a następnie dokładnie mieszamy.

  3. Wykończenie:

    Na naleśniki nakładać łyżką farsz i zawijać. Zawinięte naleśniki obtoczyć w jaku i bułce tartej a następnie podsmażyć na patelni.



    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń