Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety na smaczny obiad.
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 126
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6899
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 126
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6899
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i zmielić. Dodać mąkę, jedno jajko i zagnieść ciasto kopytkowe. Łososia również zmielić razem z uprzednio namoczoną w mleku bułką i . odciśniętą. Dodać jajko, podsmażoną na maśle pokrojoną cebulę i przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Z ciasta formować na dłoni sporej wielkości placki, nakładać farsz i zlepiać brzegi. Obtaczać w panierce z mąki i bułki tartej (pół na pół). Smażyć złociście z obu stron na oleju. Podawać z ostrymi sosami i sezonową surówką.