Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety ziemniaczane z wątróbką i kurkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto: ziemniaki wyszoruj, ugotuj. Ostudź, obierz, zmiel. Cebulę i natkę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do ziemniaków razem z żółtkami, oprósz solą i pieprzem, wyrób.
Farsz: grzyby ugotuj. Wątróbki oczyść, drobno pokrój. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż grzyby i wątróbki. Dodaj sok z cytryny i posiekaną natkę, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
Z masy ziemniaczanej uformuj placuszki. Na każdym ułóż farsz, zlep, formując owalne kotlety. Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju z dwóch stron na złoty kolor. Krokieciki podawaj np. z sosem czosnkowym.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,80 zł.</strong>
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza GdańskiegoŹródło: Chwila dla Ciebie