Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące krokiety ziemniaczane inaczej:)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Ziemniaki obrac i ugotowac. Do gorącej masy, dodac zeszkloną cebulkę, ogórka pokrojonego w drobną kostę, rzodkiewkę pokrojoną drobno. Wcześnie usmażyc białą kiełbasę. Wziąc wafla suchego, posypac go startym żółtym serem, na to wyłożyc gorącą masę ziemniaczaną, na brzeg kiełbasę i zwinąc w roladę. Wafel pod wpływem gorącej masy będzie elastyczny. Roladę pokroic (mnie wyszło 5 kawałków z jednego wafla), obtoczyc w rozmąconym jajku, bułce tartej i smażyc na oleju.
Udekorowałam je oliwkami i podałam z surówką z białej rzodkwi. Goście zmietli wszystko w jednej chwili:)