Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Czekolady zetrzeć na tarce lub drobno połamać.
Mleko i śmietanę podgrzewać i gdy będzie dość gorące dodać czekoladę i cukier waniliowy. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
Do szklaneczek wlać na dno po odrobinie alkoholu /wersja dla dorosłych/ i zalać gorącą czekoladą.
Ubić śmietanę wg przepisu na opakowaniu i przybrać nią gorącą czekoladę, a na wierzch posypać startą czekoladą lub wg własnego uznania.
Podczas picia czekolady śmietana z wierzchu pomału rozpływa się w ustach, a smak całego napoju to po prostu NIEBO W GĘBIE! SMACZNEGO!