Do góry

Dania główne Przepis na:

Królewska potrawka z piersi kurczaka

Królewska potrawka z piersi kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 2612

PIHA .......

Składniki

  • por, 2
  • piersi z kurczaka, 4
  • majonez delikatesowy
  • duży pieprz i sól
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pory kroimy na cienkie plasterki, wypełniamy nimi dno naczynia żaroodpornego, pamiętajmy jednak, że plasterki pora muszą być rozdrobnione w palcach. Wypełnione porami dno posypujemy z wierzchu solą i pieprzem. Na por kładziemy pokrojone kawałki piersi z kurczaka, po czym posypujemy je pieprzem i solą, a następnie przykrywamy mięso resztą pora, tak aby było dokładnie pokryte. Całość pokrywamy grubą warstwą majonezu. Przykrywamy naczynie żaroodporne i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 200 stopni. Pieczemy ok. 1 godziny aczkolwiek lepiej potrzymać 1,5 h. Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń