Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik

Królik

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2120

Dodano:

Odsłon: 17205

Rozpływa się w ustach ;)

Składniki

  • Składniki w opisie :)
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki:

    Królik, wegeta, pieprz, około Pół kostki margaryny, 2 szt. cebula

    Wykonanie:

    Królik najpierw musi być przemrożony. Następnie gdy go odmrozimy dokładnie myjemy. Na patelni obsmażyć na odrobinie oleju z obu stron na złoty kolor. Przekładamy królika do brytfanny dodajemy 3 łyżki margaryny ,przyprawiamy królika z obu stron wegetą i świeżo mielonym pieprzem. Oczywiście z patelni również przelewamy pozostałości do brytfanny. Próżymy około 2 godziny na małym ogniu. Co jakiś czas przekręcamy królika na drugą stronę i dodajemy margarynę. Można również podlać odrobina wody. Pod koniec próżenia dodajemy pokrojoną cebule w piórka i chwilkę próżymy aż cebula będzie miękka . Smacznego 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń