Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik duszony w pomidorach

Królik duszony w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Królik duszony w pomidorach"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Sprawionego królika umyj, osusz. Tasakiem podziel na nie duże porcje. Kawałki natrzyj solą i pieprzem, posmaruj niewielką ilością musztardy. Czosnek obierz, ząbki przekrój na pół. Cebulę obierz, pokrój w piórka.

  2. Kilka łyżek oleju rozgrzej w rondlu, włóż królika, obsmaż ze wszystkich stron. Dodaj czosnek i cebulę, posyp rozmarynem i tymiankiem. Wlej bulion warzyw ny wymieszany z białym winem, duś pod przykryciem około godziny. Co jakiś czas zamieszaj.

  3. Pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę. Dodaj do królika, oprósz solą i pieprzem, duś jeszcze 15 minut. Jogurt wymieszaj z kilkoma łyżkami sosu z duszenia królika, wlej do garnka. Gotuj kilka minut, przypraw do smaku solą, piep rzem, rozmarynem i tymiankiem.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń