Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik duszony w porach

Królik duszony w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 303 Ocena: 4108

Dodano:

Odsłon: 875

propozycja przyrządzenia mięsa z królika, w tej postaci zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym rodzajem mięsa

Składniki

  • królik 4 kawałki
  • seler kawałek
  • cebula 1/2 szt
  • por 1/2 dużego
  • czosnek 2 ząbki
  • ziemniaki 4 szt
  • olej
  • tymianek
  • sól, pieprz z kolendrą
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, posypać solą, tymiankiem oraz posiekanym czosnkiem, odstawić na noc do lodówki,
    2. rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć mięso na rumiano, dodać pokrojoną cebule i selera, podlać gorącą wodą, dusić na małym ogniu ok 1 godz, w razie potrzeby uzupełniać wodę,
    3. gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojonego i dobrze wypłukanego pora oraz pokrojone w plastry ziemniaki, dodać pieprz, w razie konieczności dosolić, dusić do miękkości,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń