Do góry

Dania główne Przepis na:

Królik pieczony z chrupiącą skórką

Królik pieczony z chrupiącą skórką

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4289

Dodano:

Odsłon: 12235

Mięso królicze jest bardzo delikatne i chude, a co za tym idzie niebywale smaczne. Dzisiaj proponuje właśnie to mięso z aromatycznymi przyprawami i chrupiącą skórką.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w pióra.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

    Mięso opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą i pieprzem, posypać ziołami, czosnkiem i cebulą. Doprawionego królika przełożyć do torebki do pieczenia i marynować najlepiej przez całą noc.

    Zamarynowane mięso włożyć do piekarnika i piec przez ok. godzinę w ok 200 stopniach (po upływie czasu warto zmniejszyć temperaturę). Pod koniec pieczenia przedziurawić torebkę, wtedy skóra stanie się chrupiąca.

  2. Najlepiej podawać z ziemniaczkami z sosem grzybowym oraz buraczkami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 19 lutego 2018 Królik chodzi za mną od dłuższego czasu :). Piękny skład, krótki i konkretny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń