Dania główne Przepis na:
krolik w smietanie z grzybkami

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 154
Dodano: 04.09.2010
Odsłon: 3199
Składniki
- krolik, 1 szt.
- grzyby(moga byc pieczarki), 6 dorodnych
- smietana slodka, ok.1/4 litra
- czosnek, 4 zabki
- cebula, 1 szt.
- sol,pieprz,vegeta, do smaku
- bulion, ok.1/2 litra
- maslo, 2 lyzki
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Krolika nacieramy sola,pieprzem i vegeta,przekladamy do glebokiej brytfanny i dodajemy maslo.Pieczemy na malym ogniu ok 1h czesto podlewajac.
-
W osobnym garnku gotujemy bulion z cebula,czosnkiem oraz grzybami.Dodajemy smietanke.
-
Gdy krolik juz zmieknie.zalewamy go bulionem ze smietana i wszystkimi skladnikami.Gotujemy jeszcze przez chwile.
-
Krolika podajemy z pieczywem lub mlodymi kartofelkami z wody.Smacznego
Komentarze do przepisu (4)

anetta73 17 maja 2013Zgłoś do usunięcia
no coz,jemy kurczaczki male,prosiaczki,jagniatka.....Kroliki sa wysmienite...ortodoksyjni wegetarjanie troche mnie irytuja....pozdrawiam umiarkowanych miesozercow :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Jakiś cza temu dodałam przepis na królika i dostełam teką riposte że sie odechciewa.Na szczęście ta pani juz tutaj nie gosci a królik smakuje jeszcze lepiej.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 marca 2011Zgłoś do usunięcia
fajny przepis w moim domu królik czesto gości na stole ,poprostu przepadamy nim .Zwykle robie podobnie jak Ty ale jak ktos lubi na słodko to można po belgijsku.Nie zgodze się z kuchcikiem poniewaz królik hodowlany a miniatura to dwie różne sprawy .POZDRAWIAM0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 04 września 2010Zgłoś do usunięcia
Nie wiem dlaczego, ale nigdy nie zjadłabym królika. Śmiejemy się z chińczyków, że jedzą psy, a w sumie to takie samo zwierzątko hodowlane (domowe). Gdybym takiego hodowała, nigdy bym go nie przełknęła. Ale.... są różne gusta.0 Kto głosował? | Odpowiedz