Do góry

Dania główne Przepis na:

krolik w smietanie z grzybkami

krolik w smietanie z grzybkami

Autor: anetta73

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 146

Dodano: 04.09.2010

Odsłon: 3197

pyszne,delikatne miesko z grzybkami

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krolika nacieramy sola,pieprzem i vegeta,przekladamy do glebokiej brytfanny i dodajemy maslo.Pieczemy na malym ogniu ok 1h czesto podlewajac.

  2. W osobnym garnku gotujemy bulion z cebula,czosnkiem oraz grzybami.Dodajemy smietanke.

  3. Gdy krolik juz zmieknie.zalewamy go bulionem ze smietana i wszystkimi skladnikami.Gotujemy jeszcze przez chwile.

  4. Krolika podajemy z pieczywem lub mlodymi kartofelkami z wody.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 17 maja 2013 no coz,jemy kurczaczki male,prosiaczki,jagniatka.....Kroliki sa wysmienite...ortodoksyjni wegetarjanie troche mnie irytuja....pozdrawiam umiarkowanych miesozercow :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

birek 23 marca 2011 Jakiś cza temu dodałam przepis na królika i dostełam teką riposte że sie odechciewa.Na szczęście ta pani juz tutaj nie gosci a królik smakuje jeszcze lepiej.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

birek 23 marca 2011 fajny przepis w moim domu królik czesto gości na stole ,poprostu przepadamy nim .Zwykle robie podobnie jak Ty ale jak ktos lubi na słodko to można po belgijsku.Nie zgodze się z kuchcikiem poniewaz królik hodowlany a miniatura to dwie różne sprawy .POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 04 września 2010 Nie wiem dlaczego, ale nigdy nie zjadłabym królika. Śmiejemy się z chińczyków, że jedzą psy, a w sumie to takie samo zwierzątko hodowlane (domowe). Gdybym takiego hodowała, nigdy bym go nie przełknęła. Ale.... są różne gusta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń