Do góry

Desery Przepis na:

Krówka

Krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 492

Dodano:

Odsłon: 25121

Pyszne ciasto bez pieczenia

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MASA BUDYNIOWA 2,5 szklanki mleka + 0,5 szkl. cukru i cukier wanil. zagotować.

  2. 1 szklankę mąki + 1 szklankę mleka + żółtka zmiksować i dodać do gotującego się mleka. Ugotować budyń aż będzie gęsty ciągle mieszając.

  3. Wystudzić i połączyć ze zmiksowanym masłem.

  4. Dno dużej blaszki wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową.

  5. Układać warstwy - herbatniki (jeden obok drugiego) - masa budyniowa (pół) - krakersy - masa krówkowa - krakersy - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana (krótko ubita razem ze śmietanfixami) - gorzka czekolada starta na tarce

  6. Ciasto najlepsze na drugi dzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rozokoc1 13 stycznia 2013 dodaję jeszcze jako jedną warstwę dżem lub galaretkę koniecznie z czarnej porzeczki, naprawdę polecam spróbować:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń