Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach a nie w......
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 160
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 160
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki . Śmietanę ubić z cukrem, gdy będzie już gotowa na koniec zmiksować z nią serek mascarpone. Przed nakładanie masy krówkowej na biszkopt należy ją trochę podgrzać będzie się łatwiej rozkładać. Po wystygnięciu przekrawamy biszkopt na trzy części. Na pierwszy blat wykładamy masę z bitej śmietany, a na drugi masę krówkową. Wierzch ciasta wykładamy masą śmietankową i tuż przed podaniem na stół trzemy na ciasto wiórki czekolady .