Do góry

Desery Przepis na:

Krówka z bitą śmietaną

Krówka z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 7197

Rozpływa się w ustach a nie w......

Składniki

  • Biszkopt: 5 jajek, 1 łyżka oleju, 1 szklanka cukru,
  • 1 łyżka gorącej wody, 1 szklanka mąki,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1i 1/2 proszku do pieczenia
  • MASA ŚMIETANKOWA: 400 ml śmietany 30 %,
  • serek mascarpone jedno opakowanie, 3 łyżki cukru,
  • MASA KRÓWKOWA: jedna puszka gotowej masy krówkowej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki .

    Śmietanę ubić z cukrem, gdy będzie już gotowa na koniec zmiksować z nią serek mascarpone.

    Przed nakładanie masy krówkowej na biszkopt należy ją trochę podgrzać będzie się łatwiej rozkładać.

    Po wystygnięciu przekrawamy biszkopt na trzy części. Na pierwszy blat wykładamy masę z bitej śmietany, a na drugi masę krówkową. Wierzch ciasta wykładamy masą śmietankową i tuż przed podaniem na stół trzemy na ciasto wiórki czekolady .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń