Do góry

Desery Przepis na:

Krówki

Krówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3154

Dodano:

Odsłon: 11203

Bo my kochamy jeść krówki;)

Składniki

  • 450 g brązowego cukru, 120 ml mleka, 230 g masła orzechowego, 110 g masła, szczypta startej gałki muszkatałowej, ziarna z laski
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Formę 20x20 wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z gałką muszkatałową. Dodajemy cukier i mleko. Podgrzewamy 5 minut nie mieszając. Zdejmujemy z ognia masę. Dodajemy masło orzechowe, ziarenka wanilii. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy przesiany cukier puder. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Wylewamy na formę. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń