Do góry

Desery Przepis na:

krówki

krówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 10769

domowe krówki, nie ma potrzeby bardziej zachwalać ;D

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wkładamy wszystko do garnka (czekoladę łamiemy na kostki) o grubym, nieprzywierającym dnie i stawiamy na małym gazie

  2. gotujemy, gotujemy, gotujemy...ciągle mieszając ok 30min choć nie jestem pewna bo zawsze kładę sobie obok książkę i się zaczytuję.

  3. kiedy masa będzie odchodzić delikatnie od garnka to zdejmujemy i przelewamy masę do keksówki posmarowanej masłem lub wyłożonej np papierem do pieczenia. kiedy ostygnie, ładujemy najlepiej na noc do lodówki, a rano kroimy na części

  4. nie należy się przejmować, że masa po ugotowaniu nie jest zbyt gęsta, bo zgęstnieje w lodówce i będą ciągutki, za pierwszym razem zrobiłam b. gęstą masę i wyszły mi krówki, które się rozsypywały w rękach. można zrobić też bez czekolady, tradycyjne

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewuunia 04 sierpnia 2012 Ciasto robiłam parę razy w tamtym roku jest pyszne

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 31 lipca 2012 Na pewno są przepyszne ,no i swoje własne bez chemi.Stawiam zasłużone 5. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń