Do góry

Desery Przepis na:

krucha szarlotka z budyniem

krucha szarlotka z budyniem

Autor: tolerancja

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1664

Dodano: 01.12.2012

Odsłon: 15411

Ciasto jest pychota najlepiej smakuje następnego dnia po upieczeniu

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto: mąkę przesiac dodac masło starte na tarku , cukier , jajka i żółtka , proszek do pieczenia zarobic miękkie ciasto podzielic na 2 części i położyc do lodówki na ok 1 godz.

  2. jabłka usmażyc z cynamonem i cukrem (można dodac pod koniec smażenia cukier waniliowy będą smaczniejsze) gdy gotowe odstawic do wystygnięcia

  3. 1 budyń jest na 3 szkl mleka ( dwa 6) proporcja jest zmniejszona na 4 i pół szkl ze względu na to że musi miec trochę gęstrzą konsystencję.Budyn ugotowac tak jak pisze na opakowaniu( pamietajac o zmniejszeniu ilości mleka)

  4. Ciasto wyjąc z lodówki rozwałkowac 1 częśc wyłozyc na dużą blachę posmarowaną wczesniej tłuszczem i wyłozoną papierem do pieczenia.Na to dajemy usmażone jabłka , nastepnie ciepły bubyń i na koniec drugą połowę ciasta.ja odkroiłam troszkę ciasta z drugiej połowy i uformowałam wałki dla lepszego wygladu.placek do rozgrzanegona 190 stopni piekarnika na ok 1 godz.Najlepiej smakuje następnego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kama2002 10 lutego 2013 Przepięknie wygląda, muszę wypróbować.5:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 04 stycznia 2013 annawak cieszę się ze wypróbowałas przepis i najwazniejsze ze smakował ..pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 04 stycznia 2013 jest to jedna z najlepszych wersji szarlotki, jaką upiekłam - dzięki tolerancja:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 02 grudnia 2012 Góramarcina1 zapewniam że jest pyszne ,bo na drugi dzień po upieczeniu zostały tylko okruchy...)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 01 grudnia 2012 Ja też zabieram do ulubionych, na pewno zrobię - pięknie wygląda i smakuje niebiańsko - to widać...5..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń