Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krucha tarta z kurkami i boczkiem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
W międzyczasie wyłóż naczynie żaroodporne rozmrożoną tartą. Zrób w cieście dziurki i piecz około 10 minut.
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, zeszklij na nim poszatkowaną cebulę, a na koniec dorzuć umyte kurki. Dopraw całość solą, pieprzem i dosyp posiekany koperek.
Ułóż farsz na cieście. Zalej go śmietaną wymieszaną z serem ricotta i posolonymi jajkami.
Wstaw przygotowaną tartę do piekarnika i piecz 20 minut.Źródło: Kurier TV