Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche babeczki z mascarpone"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 264
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 821
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 264
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 821
Składniki
ok. 40 min • Porcja 220 kcal • Koszt ok. 0,60 zł • Przepis na 30 szt.
Z podanych składników zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je i kroję w kwadraty, którymi wylepiam foremki na babeczki. Ciasto lekko dociskam i nakłuwam widelcem. Piekę 15 minut w 180°C na złoto.
Likier i śmietanę wlewam do wysokiej miski, stopniowo dodaję Śnieżki i miksuję, aż masa zgęstnieje. Następnie porcjami dodaję mascarpone.
Na dno babeczek wykładam po łyżeczce dżemu lub kajmaku. Szprycą wyciskam krem i dekoruję.
<strong>Wioleta Perkowska z Ząbek</strong>Źródło: Kobieta i życie