Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciasteczka z dziurką

Kruche ciasteczka z dziurką

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6318

Dodano: 25.02.2010

Odsłon: 15612

Szybkie, smaczne i niedrogie!

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, żółtka i cukier puder i waniliowy. Zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki.

  2. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/3 cm i wykrawamy foremką ciastka. W połowie ciastek wykrawamy na środku dziurkę.

  3. Ciastka układamy na wysmarowanej masłem blaszcze i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.

  4. Gdy ciastka przestygną te bez dziurek smarujemy marmoladą i na to przyklejamy ciastko z dziurką. Posypujemy pudrem i gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

patusia5 14 lutego 2011 Masło lub margaryna - można stosować zamiennie. Ja używam margaryny. Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

majaSZ 16 grudnia 2010 przepraszam ale w składnikach wymienione jest masło a w opisie przygotowania- margaryna; gdzie jest bład?
ma byc masło czy margaryna?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń