Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste ciasteczka dla całej roodziny
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną dodać resztę składników i zarobić ciasto na gładka masę,wstawić do lodówki na ok.20 minut aby stężało .Następnie rozwałkować ciasto i foremkami wykrawać ciastka(tę część moje dzieci lubią najbardziej i robią to same).Ciastka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i posypać cukrem,upiec na złoty kolor w 175 stop.Czekoladę połamać na kawałeczki i włożyć do garnuszka,podlać 3łyżkami wody i rozpuścić,jeśli by była za gęsta do dodać jeszcze odrobine wody,wystudzone ciastka polać goracą czekoladą no i życzę smacznego .Ja zawsze robię z podwójnej porcji dla moich łasuchów