Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z rozmarynem, cytryną i orzeszkami piniowymi idealnie komponuję się z dżemem malinowym i morelowym. Te ciasteczka to wspaniałe uzupełnienie popołudniowej herbaty, ale również ciekawa propozycja czegoś słodkiego na rodzinnych uroczystościach.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 138
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 75
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 142
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 138
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 75
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 142
Składniki
Z mąki, cukru pudru i masła zagniatamy kruszonkę. Do kruszonki dodajemy jajka, skórkę cytrynową, posiekany rozmaryn, orzeszki piniowe i mascarpone szybko zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Ciasto kroimy na kilka części, a następnie każdą z nich wałkujemy na 0,5 cm placki. Za pomocą dowolnej foremki wycinamy ciastka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez 10-15 minut. Przekładamy na kratkę. W wgłębienia wkładamy po pół łyżeczki dżemu. Ciasteczka również można przełożyć dżemem jeśli użyliśmy tradycyjnej okrągłej foremki.