Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ciasto do słodkiego lub pikantnego nadzienia
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1742
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 239
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 189
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1742
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 239
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 189
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę,wbić całe 2 jaja,2 łyżki śmietany i rozpuszczone drożdże w dwóch łyżkach cukru.Dodać pół łyżeczki soli do smaku.Miękkie masło pokroić i dodać do składników.
Ciasto wyrobić i rozwałkować na taką grubość- w zależności co będziemy robić.
Ja robiłam rogaliki z dżemem truskawkowym ,makowiec zawijany a także wykrawałam kieliszkiem małe ciasteczka z posypką słonego łuskanego słonecznika.Świetne są również sakiewki z gruszką z kompotu.Oczywiście ciasto po wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem.