Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające ciasto z przeźroczysta glazurą
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 419
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10447
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1435
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 419
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10447
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1435
Składniki
Przygotowanie ciasta; Mąkę przesiać z proszkiem, dodać zimną margarynę i cukier waniliowy. Posiekać nożem, zagnieść ciasto, uformować kulkę i owinąć we folię. Umieścić w lodówce na 30 minut. Po tym czasie wyjąc, rozwałkować, ułożyć na dnie formy, nakłuć widelcem. Piec z obciążeniem około 20 minut w 150*. Piec z obciążeniem to znaczy; na surowym cieście ułożyć papier do pieczenia i obciążyć go grochem, kaszą .... czym nam wygodnie i co mamy do dyspozycji. Masa budyniowa; Budynie ugotować w mleku z cukrem. Naczynie przykryć workiem foliowym, aby nie powstał na wierzchu kożuch. Całkowicie wystudzić. Masło zmiksować i łyżka po łyżce dodawać wystudzony budyń. Budyń wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto. Wierzch udekorować surowymi owocami i żelem dekoracyjnym