Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciasto z owocami

Kruche ciasto z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 544

szybkie ciasto z owocami mrożonymi lub świeżymi

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować kruszonkę:
    250 g masła, 150 g cukru i 370 g mąki razem zagnieść, do momentu powstania kruszonki.
    Ciasto:
    Białka ubić z cukrem, dodać zółtka. Następnie stopniowo dodawać ( cały czas miksując ) olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.

  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Ułożyć owoce ( można je oprószyć mąką, wtedy nie spadną na dno). Na owoce rozłożyć kruszonkę.
    Zapiekać w temperaturze 180 stopni 40-50 min. ( do suchego patyczka)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń