Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche kokosanki"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Składniki
Czas przygotowania: 75 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 310 kcal. Cena sztuki: 1,20 zł
Mąkę wymieszaj z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, cukier puder oraz jajka. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj 30 minut.
Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem i 5 łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozrobiony budyń. Gotuj jeszcze minutę. Dolej likier kokosowy. Foremki posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jabłko obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki.
Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego krążki. Wylep nimi foremki. Do każdej włóż kawałek jabłka.
Nałóż gorącą masę budyniową. Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Tina