Do góry

Desery Przepis na:

Kruche rogaliki

Kruche rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 347 Ocena: 3742

Dodano:

Odsłon: 7132

Pyszne i kruche rogaliki z nadzieniem z marmolady i nutelli. Cudownie poprawiają humor i są pyszne.

Składniki

  • 3,5 szklanki mąki
  • 3-4 łyżki cukru
  • 250 g margaryny
  • 250 ml śmietany 18%
  • Dodatkowo:
  • marmolada lub nutella do nadziania
  • cukier puder do oprószenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy. Dodajemy cukier, śmietanę i margarynę. Zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, lekko podsypując mąką. Z pomocą talerzyka wycinamy kółka, które następnie dzielimy na osiem równych trójkątów. Na końcu każdego z nich umieszczamy łyżeczkę farszu (marmolady lub nutelli) i zwijamy tworząc rogalik.

  2. Układamy je na wyłożonych papierem do pieczenia blachach. Pieczemy w 180°C (160° z termoobiegiem) do momentu aż zbrązowieją (zwłaszcza od spodu).

    Gotowe pozostawiamy do wystudzenia i oprószenia cukrem pudrem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lutego 2018 Pyszne rogaliki, mniami. Do herbaty, o tej porze idealne :D

No i wreszcie dobre czytadełko w tle się pojawiło ;) Nie ma to, jak Dan Brown :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń