Do góry

Desery Przepis na:

Kruche rogaliki

Kruche rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 1706

Smak z dzieciństwa

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnice. Dodać pokrojone na kawałki masło ( wcześniej jest je dobrze schłodzić), oraz cukier puder, cukier waniliowy , śmietanę, skórkę z cytryny i żółtka. Zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na 30 min. Jabłka obrać, przeciąć na krzyż, usunąć gniazda nasienne.

  2. Ciasto cienko rozwałkować. Placek pokroić na 16 trójkątów. Na każdym położyć cząstke jabłka. Zwinąć, formując zgrabne rogaliki.

  3. Ciastka ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać cukrem. Piec 20 min. w tem. 190 st. lub do momentu kiedy będą rumiane

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

puma86 11 listopada 2010 A jaka ilość składników bo widzę tylko 3 szklanki mąki ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń